Теги
(Тут немає вмісту!)
Хлібопекарні печі – використовуються для випічки хлібобулочної продукції. Вибір печі головним чином залежить від виду виробу, що випікається. За видом енергоносія печі поділяються на електричні і паливні. Залежно від конструкції та технологічних особливостей випікання, печі є ярусні, конвекційні, ротаційні, подові, тунельны і тупикові.
Конвекційні печі – універсальні печі, компактні та прості в обслуговуванні, призначені для виробництва широкого асортименту хлібобулочних виробів, що застосовуються на невеликих виробництвах. Противні конвекційної печі розташовуються на направляючих або завантажуються на стелажний візок, який потім закочується в піч. Циркуляційний вентилятор рівномірно розприділяє по камері гаряче повітря. Деякі моделі конвекційних печей обладнані функцією парозволоження. Двері печі мають повітряний прошарок між подвійним склом, що захищає піч від тепловтрат та дозволяє контролювати процес випічки. Пекарна камера освітлюється. Конвекційні печі призначені для випічки батонів, дрібноштучних виробів, виробів із замороженого тіста, деяких кондитерських виробів.
Ротаційні печі працюють за допомоги тенів, які забезпечують обігрів пекарної камери, гаряче повітря з яких подається вентилятором. Пекарна камера печі розрахована на завантаження однієї або декількох стелажних візків, які можуть розташовуватися або на платформі, або підвішуватися на гачок. Протягом всього процесу випічки візок здійснює обертальні рухи – це ротація, завдяки якій випікається продукція.
Подові (ярусні) печі призначені для випікання хлібобулочної та кондитерської продукції, запікання та сушки хлібних виробів, приготування та смаження риби, м’яса, дичини, запікання овочевих і круп’яних страв, піци. Кожний подовий ярус пічки працює автономно. Температурний режим у пекарній камері підтримується автоматично.